Verkkosivuston UI-suunnittelu: 10 vinkkiä käyttäjäystävälliseen ja visuaalisesti houkuttelevaan sivustoon

Suunnittelu on tärkeimpiä asioita, jotta voidaan tehdä hyvät ja konvertoivat verkkosivut. Suunnittelu vaiheessa täytyy jo ajatella sivuston käyttäjiä. Käyttäjäystävälliset ja visuaalisesti miellyttävät sivustot varmistavat, että arvokas asiakkaasi myös palaa käyttämään sivuasi.

Verkkosivuston UI-suunnittelu
12.3.2023 14:20

Kun suunnittelet verkkosivustoa, on tärkeää varmistaa sen käyttäjäystävällisyys ja visuaalinen houkuttelevuus. Hyvin suunniteltu käyttöliittymä (UI) auttaa käyttäjiä navigoimaan sivustolla helposti ja saamaan etsimänsä tiedot nopeasti. Samalla visuaalisesti houkutteleva sivusto voi lisätä kävijöiden viihtyvyyttä ja saada heidät viettämään enemmän aikaa sivustolla. Tässä blogissa esittelemme 10 vinkkiä käyttäjäystävällisen ja visuaalisesti houkuttelevan verkkosivuston suunnitteluun.

1. Suunnittele käyttäjälähtöisesti

Ennen kuin aloitat suunnittelun, mieti millaisia käyttäjiä sivustoasi tulee käyttämään. Suunnittele sivusto käyttäjälähtöisesti, eli huomioi käyttäjien tarpeet ja toiveet suunnittelussa. Jos et ole vielä luonut niin luo itsellesi asiakas avatar ja käy läpi miksi ja mitä käyttäjä tekee sivustollasi.

2. Yksinkertaisuus on kaunista

Pidä suunnittelu yksinkertaisena ja selkeänä. Liian monimutkaiset käyttöliittymät voivat hämmentää käyttäjiä, mikä saa heidät poistumaan sivustolta nopeasti.

3. Helppo navigointi

Navigoinnin tulee olla helppoa ja selkeää. Varmista, että käyttäjät löytävät etsimänsä tiedot muutamalla klikkauksella. Käytä selkeitä ja helposti ymmärrettäviä linkkitekstejä. Jos sivusto on useamman kuin kahden klikkauksen päässä voit miettiä pitäisikö sivusto tehdä löydettävämmäksi. Tämä on monella sivustolla suurena ongelmana, jotkin palvelut ovat niin monen klikkauksen päässä, että asiakas ei löydä niitä vaikka haluaisi.

4. Huomioi responsiivisuus

Varmista, että sivustosi toimii moitteettomasti kaikilla laitteilla, olipa kyseessä sitten tietokone, tabletti tai matkapuhelin. Tämä on erityisen tärkeää, kun yli puolet käyttäjistä käyttää nykyään sivustoja mobiililaitteilla. Tässä kohdassa moni yrittäjä jättää rahaa pöydälle. Selvitä onko sivustosi responsiiviset, jos eivät ole kannattaa sivustosi päivittää.

5. Värit ja fontit

Valitse sivustolle sopivat värit ja fontit. Käytä selkeitä ja helposti luettavia fontteja. Varmista, että kontrasti on tarpeeksi suuri, jotta teksti on helppo lukea. Värit ja fontit auttavat kävijää käymään läpi sivustosi sisältöä. Väreillä ja fonteilla voit myös ohjata kävijää sisältösi tärkeimpiin kohtiin.

6. Huomioi kuvat

Kuvat voivat tehdä sivustosta visuaalisesti houkuttelevamman. Valitse kuvat huolellisesti ja käytä niitä harkitusti. Varmista, että kuvat latautuvat nopeasti, jotta ne eivät hidasta sivuston latautumista. Todella suuri osa verkkosivustosi kävijöistä silmäilee sisältösi läpi. Kuvilla voit kertoa nopeasti ja tehokkaasti mistä on kyse sekä voit saada kävijän kiinnostumaan tuotteestasi tai palvelustasi.

7. Sijoita tärkeät elementit huomiota herättävästi

Sijoita tärkeät elementit sivustolla huomiota herättävästi. Esimerkiksi CTA-napit (toimintakutsu-painikkeet) tulisi sijoittaa helposti löydettäviin paikkoihin ja erottaa ne muusta sisällöstä kontrastin ja värin avulla.

8. Testaa käyttäjien kanssa

Testaa sivustosi käyttäjien kanssa ennen sen julkaisua. Käyttäjätestauksella voit havaita sivuston käyttöliittymän mahdolliset ongelmat ja korjata ne ennen kuin sivusto on käytössä laajemmin.

9. Huolehdi nopeasta latausajasta

Varmista, että sivustosi latautuu nopeasti. Pitkät latausajat voivat häiritä käyttäjiä ja saada heidät poistumaan sivustolta. Voit lukea vinkkejä nopeaan latausaikaan täältä.

10. SEO-optimoi sisältö

Huomioi hakukoneoptimointi (SEO) sivuston sisällössä. Käytä avainsanoja ja metatietoja sivustosi sisällössä ja otsikoissa, jotta se löytyy helposti hakukoneiden kautta.

Näiden vinkkien avulla voit suunnitella käyttäjäystävällisen ja visuaalisesti houkuttelevan verkkosivuston. Muista suunnitella sivusto käyttäjälähtöisesti, pitää suunnittelu yksinkertaisena ja selkeänä, huomioida navigointi, responsiivisuus, värit ja fontit, kuvat, tärkeiden elementtien sijoittelu, käyttäjätestaus, nopea latausaika ja hakukoneoptimointi. Näiden vinkkien avulla voit varmistaa, että sivustosi tarjoaa käyttäjilleen parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Lisää luettavaa