- Verkkosivut - Tekninen SEO - Logo - Wordpress

Verkkosivut julkisten hankintojen konsultille

Tammikuun aikana 2023 toteutettiin verkkosivut julkisten hankintojen konsultille. Toteutukseen kuului suunnittelu, tekninen toteutus wordpressiin, logon muokkaaminen mallista ja tekninen hakukoneoptimointi sivuille. Sivustolle lisättiin myös Google analytiikka, jotta kävijöitä voidaan mitata. Projektiin kului aikaa noin 2 viikkoa.

Verkkosivut konsultille

Suunnitelma

Jo ensimmäisistä puheluista lähtien huomasin, että verkkosivuissa halutaan viestiä luottamusta ja rauhallisuutta. Projektin kuvat ja tekstit tuotti yritys itse. Minun työni oli suunnitella sivuston näkymät ja sen pohjalta rakentaa valmiit sivut. Suunnittelin ideani noin viikossa, joka käytiin Kaisan kanssa läpi. Muutos ehdotuksia tuli, jonka perusteella muokkasin ilmettä uudelleen. Tämän jälkeen muutoksia ei tullut sivujen rakenteeseen. Kaisalla oli myös oma suunnitelma logolle, jonka sitten suunnitelman mukaisesti siistin ja loin sen perusteella logon. Vaikka en itse tuottanut teksti tai kuva sisältöä sivustolle, annoin Kaisalle projektin aikana vinkkiä, mitä ja miten kannattaisi kirjoittaa, jotta myös teksti olisi hakukoneystävällinen.

Sivuston rakentaminen WordPressiin

Kaisa oli jo kuukausia aikaisemmin hankkinut vuoden mittaisen WordPress hosting palvelun. Päätimme, että rahaa säästämiseksi rakennan sivuston WordPressiin, jotta ei tarvitse useammasta eri julkaisupalvelusta maksaa. Vaikka rakennan sivustojani lähinnä Webflow:n julkaisupalvelussa voin rakentaa niitä myös muihin palveluihin. Verkkosivujen rakentamisen periaatteet eivät muutu julkaisujärjestelmästä mukaan ollenkaan. Rakentaminen aloitettiin suunnitelman mukaisesti. Koko rakennus vaiheen aikana pidin mielessä teknisen hakukoneoptimoinnin. Rakennan verkkosivuni aina teknisesti hakukoneoptimoituna ja minusta se on yhtä tärkeää ellei tärkeämpää kuin näyttävien sivujen luominen. Hienot sivustot ei ole mitään ilman kävijöitä. Sivuston rakentamiseen käytin Elementor verkkosivuston rakennustyökalua. Sivuston rakentamisessa kesti noin viikon, jonka jälkeen sivusto julkaistiin.

Julkaisun jälkeen

Julkaisun jälkeen opeteltiin käyttöä ja tehtiin muutama muutos. Julkaisun jälkeen vaihdettiin vielä verkkosivuston domain nimeä ja sitä kautta myös sähköposti osoitetta. Muutokset tehtiin myös sivustolle heti domainin vaihduttua. Verkkosivun domainin vaihdon yhteydessä täytyi myös päivittää logoa. Kaisa ilmaisi myös tarpeesta blogi pohjalle, jonka sitten rakensin hänelle valmiiksi. Blogi pohja mahdollistaa blogin kirjoittamisen verkkosivua myötäilevään teemaan. Kuten aina verkkosivuihin kuuluu myös verkkosivuston käytön opettaminen. Opetin kaisalle, miten sivustoa päivitetään ja miten blogia voi kirjoittaa. Nämä asiat tietysti voi myös siirtää minulle, mutta moni haluaa nämä itse hoitaa.

Sytyttikö tämä projekti ideoita? Voit ottaa minuun yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta.

📧 kevin@kestodigital.fi

Kertoisitko ensin itsestäsi

Kertoisitko tarkemmin projektistasi

Kiitos! Viestisi on vastaanotettu. Olen sinuun yhteydessä.
Oho! Jotain meni väärin lähettäessä viestiä.
Painamalla "Hyväksy kaikki" hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteeseesi, jotta voimme parantaa sivuston navigointia, analysoida sivuston käyttöä ja tukea markkinointitoimiamme. Katso lisätietoja tietosuojakäytännöstämme.